Malerpensler og maling

Sådan kommer du i gang med at male

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Der er mange måder at udtrykke sig kreativt på, uanset om det er gennem skrivning, maleri eller musik. Og selv om nogle mennesker måske tror, at kreativitet bare er en useriøs hobby, er sandheden, at det kan være både livsbekræftende og befriende. For det første giver det dig en måde at udtrykke dig selv kreativt på, så du kan kommunikere dine tanker og følelser på en unik og effektfuld måde. Det giver dig også mulighed for at udnytte din fantasi og skabe noget nyt, hvilket kan være både sjovt og terapeutisk, og endelig kan det at dele dit kreative arbejde med andre være med til at forbinde dig med ligesindede. Hvis du leder efter en måde at bekræfte dit liv på og frigøre dig fra hverdagens stress, så er det at male en rigtig god måde at gøre det på, men hvordan kommer man i gang?

Start med at købe materialerne

Hvis du gerne vil i gang med at male og dermed udtrykke og udfolde dig kreativt, så start med at købe de materialer du får brug for. Forskellige kanvas, maling og pensler, er alt hvad du har brug for at komme i gang. Det kan være svært at starte, hvis man aldrig har malet før, men det er ikke noget problem. Lad være med at tænke for meget over det, men begynd at male i stedet for. Din kreativitet vil lede dig til dit motiv.

Sådan udvikler du dine evner

Når du er kommet i gang med selv maledelen, så kan du begynde at tænker over specifikke motiver du gerne vil male, samt hvilken form for maling du vil bruge. Måske er den du har købt den rigtigt, eller også er det nødvendigt at købe nu maling, uanset, så skal du finde din stil. For at finde din stil, kan du med fordel slå forskellige kendte og ukendte malere op og studere dem. Ellers kan du få mere inspiration her.

Maler du for dig selv eller for andre?

Hvis du når til et punkt, hvor dine malerier virkelig tager form og skiller sig ud på den positive måde, så skal du også beslutte dig for, om du maler for dig selv eller om du vil male for andre, i den forstand, om du skal overveje at begynde at sælge dine malerier. Hvis du ikke føler dig sikker på at du har talent, til at kunne sælge malerierne, så tag til et galleri og vis dem frem, og bed om deres mening.